Diverse billeder, beskrivelser og video...


Mange af billederne her kommer fra drageklub.dk's galleri som du finder her.

Gamle drager


Beboptil top
Bebop Bebop

Bebop (har aldrig rigtigt fløjet godt) - her ses den sammen med en hjemmebygget flexifoil. Der findes en anden og forhåbentligt bedre udgave nemlig Bebop 2.Bora 3.8 - aka Libresse (solgt)til top
bora
En dejlig solskinsdag i Hvide Sande.

Libre Bora 3.8 allerde i ca. 6m/s kan den give en god tur hen ad stranden :o) Ud over det meget kraftige, men jævne og forudsigelige træk så flyver Bora'en rigtigt godt og selvom den ikke kan flyvebaglæns ligesom Quadrifoilen. Den bedste foil jeg har fløjet med.

Det sidste nye er at flyve Boraen med en bar i stedet for håndtag - indtil videre er status at det er nemmere og hurtigere at dreje og flyve dragen end med håndtag. Se mere på siden om bar-systemet. Jeg håber at kunne bruge dette system på WaterBoraen.

Manual i pdf-format: engelsk (454kb)/ tysk (151kb).

bora bora Libressen der leger med to Revolution EXP bora
Hvide Sande. En buggytur på Rømø. To Revolution EXP leger med Libresse bindet. En grå dag på vestereng, testes nyt bar-system.
Video
En grå dag på vestereng med Libre Bora. En tur på stranden, pilot: Henrik, sted: Rømø 2003.
En grå dag på Vestereng med Libre Bora 3.8, pilot: Jørgen. (12mb) En tur på Rømø strand, pilot: Henrik. (13mb) Test af barsystem - take-off, 01.04.2004. Test af barsystem - stille i luften, 01.04.2004.


Gemini (solgt)til top

Gemini

Gemini
Klar til start Gemini
En HQ breeze flyver med :o)

Gemini fra Benson, flyver helt fantastisk fint - både almindelig figurflyvning og trickflyvning. Den kan dreje fantastisk hurtigt, så man næsten ikke ikke kan følge med og alligevel føles det som om at man har fuldstændig kontrol over den - Geminien flyver hurtigt, men man kan altid få den til at tabe luften så den er klar til tricks.

Det er ligeledes rimeligt nemt at starte gemini'en i et fade i let vind, hvis den ligger på maven med snuden væk fra piloten. Et hurtigt træk i linerne, hvor man straks giver dragen så meget line at den ikke fanger vinden og hamrer i jorden med snuden, så ligger den der på snude og man kan gå lidt baglæns for at få den til at stige op. Men tricks er jeg ikke så langt med, så der er ikke så mange guldkorn at dele ud af endnu :o)

Benson Gemini er en rigtig dyr drage og den flyver fantastisk, men der er dog et par ting angående dragens finish som jeg finder utilfredsstillende:

  • Løbegangen af dacron på leading edge flosser.
  • Alle paneler er blot lagt oven på hinanden, så vinden kan få fat i de enkelte paneler - der burde være limet/ tapet helt ud til kanten, så panelerne ikke flaprer i vinden.

Der findes masser af instruktioner til forskellige tricks hos prism. Hos Bensonkites kan man finde en vejledning i png-format til samling af dragen.

Gemini Gemini Gemini
Henrik fra drageklub.dk tager sig en tur. Solskin på vestereng.
Video
Sjov med Gemini - video 1, pilot: Henrik Sjov med Gemini - video 1, pilot: Jørgen
Sjov med Gemini 1, Pilot: Henrik, Sted: Vestereng. (29mb) Sjov med Gemini 2, Pilot: Jørgen, Sted: Vestereng. (9mb)


Gizmotil top
Gizmo

Gizmo bygget efter Servaas van der Horst og Nop Velthuizen's bog "Stunt Kites; To Make and Fly" 1993, Bussum, Holland. En af de første styrbare drager jeg byggede, som stadig hænger sammen :o) Gizmo'en er meget ustabil, flyver hurtigt og drejer om sin egen vingetip - selvom den er lidt speciel i luften er det stadig en af mine favoritdrager.Lommefoiltil top
Lommefoil

Her til sidst en lille lommefoil der er ved at blive fløjet ned af en Far Out drage og lur mig om det ikke er Lars der er ude på skrammer igen :o)No Pump Required.
Mastair 12 (solgt)til top

Mastair WAC Conversion @ foilpilot.com.Mini Batkitetil top
Batkite

Lille flagermus, flyver hurtigt og godt - trækker ikke meget i hård vind! :o) Det er en miniudgave af "Batkite" fra "Drachen Magazin" 3/93.Psycho2 10 (solgt)til top

Opgradering af Psycho2 drager produceret før september 2004

Psycho2-10

Testet vindområde:

  • 8-9m/s: Godt stort twintip, f.eks. Fat Boy 138x43.
  • 9-14m/s: x-shooter xxm 136x37cm board.
  • WAC-mutation og brake-settings har ikke så stor betydning for kraften i denne drage, det er noget jeg stadig tester.

"If you want the Psycho2 to turn a little rounder with less backstall then take out the C8 lines, like we suggested on the 21m and 26m Psycho2. We all agree now that this benefits the sizes 17m, 13m 10m and 7m too. It also gives the rider more bar feedback. The removall of the C8-lines makes the profile of the wingtips a little flatter and increases the speed at which the wingtips can fly. This results ina faster turning speed. We also suggest to then move it one knot towards WAC+." (02.11.2004 - kiteforum)

The tuning tips for Psycho2 21 & 26 ->

Hjælp til indstilling af WAC og BRAKE mutationer ->

Her kommer snart mere information, men det handler jo om at surfe og ikke at kukke foran skærmen - derfor kan jeg henvise til følgende sider:Psycho2 17 (solgt)til top

Opgradering af Psycho2 drager produceret før september 2004

Psycho2-17

Testet vindområde:

  • 5,5m/s: Godt directional letvindsbræt (2 knuder WAC+, 2 knuder full brake).
  • 6-8m/s: Fat boy 138x43.
  • 8-10m/s: x-shooter xxm 136x37cm board. I dette vindområde sætter man mere og mere "tip brake" på for at nedsætte kraften i dragen, således man opnår lidt ekstra high-end med 2 knuder tip brake.
Psycho2-17

"If you want the Psycho2 to turn a little rounder with less backstall then take out the C8 lines, like we suggested on the 21m and 26m Psycho2. We all agree now that this benefits the sizes 17m, 13m 10m and 7m too. It also gives the rider more bar feedback. The removall of the C8-lines makes the profile of the wingtips a little flatter and increases the speed at which the wingtips can fly. This results ina faster turning speed. We also suggest to then move it one knot towards WAC+." (02.11.2004 - kiteforum)

Psycho2-17

The tuning tips for Psycho2 21 & 26 ->

Hjælp til indstilling af WAC og BRAKE mutationer ->

Her kommer snart mere information, men det handler jo om at surfe og ikke at kukke foran skærmen - derfor kan jeg henvise til følgende sider:Quadrifoiltil top
Quadrifoil
Som det ses er foilen lavet af en god omgang rester :o)

Quadrifoil på ca. 2,5kvm bygget efter en tegning jeg fik kopieret af Ken Friis Hansen. Quadrifoilen flyver ikke så stærkt, men er der godt med vind så kan den trække godt - der er masser af potentiale til "røvture" i 10m/s :o) Dog allerede ved 6-7m/s kan den sagtens give noget modspil/ trække en munter pilot hen ad græsset :o) Når vinden er lavere kan man næsten flyve med den som en langsom revolution.

Quadrifoilen fungerer også ganske glimrende med bar-systemet.

Quadrifoil Quadrifoil Quadrifoil Quadrifoil
Quadrifoilen er ren hyggeflyvning i lav vind. Henrik med hans Bora i baggrunden. Spor i sandet... Rømø 2003.
Quadrifoil Quadrifoil Quadrifoil Quadrifoil
Mikkel hygger sig lidt med quadrifoilen på tur i sommerhus på det østlige sjælland.


Rulledragetil top
Rulledrage

Rulledrage med kuglefisk på slæb. Rulledragen er lavet efter Dr. Hvirvelvinds fantastiske tegninger i bogen "Drager der Flyver", Gyldendals bogklub, 1986. Dr. Hvirvelvind skriver selv om rulledragen: "Allerede Poul Hennningsen gjorde opmærksom på, at det ikke er helt rigtigt at kalde en rulledrage en rulledrage. Det er jo ikke den eneste drage, der kan rulles sammen og af vejen, når den ikke bruges - det kan størstedelen af stofdragerne. Og da rulledragen heller ikke ruller sanseløst rundt på himlen - men faktisk flyver overordentlig pænt - forsvinder al sund fornuft i den blå luft. Faktisk kunne rulledragen ligeså godt hedde Mortensen".

Kuglefisken eller pustefisken (den hedder originalt Blowfish) er en vindpose lavet efter en opskrift jeg har fået af Esben Collstrup. Esben har flere variationer over pustefisken i på hans galleriside. Hvis vindposer er et hit er det værd at kigge på Ken Friis Hansens Ænder eller slangen lidt længere nede på siden.Symphony 3.3 (solgt)til top
Symphony 3.3

Symphony 3.3 fra Invento-HQ. Med et areal på omkring 2.5kvm er det en drage med et godt træk, den flyver dog ganske specielt. Dragen trækker først når man kaster den rundt i loops, defor kan man få dragen til flyde lige så stille rundt i powerzonen hvor den jo burde trække helt afsindigt - men det gør den altså først når man sætter gang i et sving :o) Den kan monteres med fire liner, som beskrevet her.Pump Required.
Takoon Wook 14m2 (solgt)til top
Wook 14m2
Wook 14m2
Wook 14m2
Video ->
Anholt 2003
& King of the island