Psion


For et godt stykke tid siden (januar 2002) gik jeg og legede lidt med en PDA. Det er et fint apperat til at sende sms'er, tage noter til forelæsninger og ikke mindst som et blærelegetøj. Nu er den dog fløjet sin vej igen...

Dette er ganske enkelt et stykke blæret lille legetøj at rende rundt med. Det er en videreudvikling af psion 5mx, men efter at ericsson gik ind i Symbian alliancen fik Ericsson sat sit navn på. Der er ikke sket det helt store, bortset fra at den har fået en anden farve og at der er noget andet ekstraudstyr med til at tilslutte sin mobiltelefon med, hvis den understøtter infrarød data-overførsel. Så kan man blandt andet gå på www, wap og sende sms'er med den når man er "on the road". Ud over sin robusthed og bærbarhed udemærker Psion's PDA'er sig nemlig ved at have et relativt stort og behageligt tastatur, så man ikke skal hænge på mobilens elendige tastatur (hvorfor laver Ericsson ikke telefoner med ordbog??); Eller den "ikke så hurtige" håndskrifts genkendelse, som bruges på de fleste andre PDA'er.

Der er dog aldrig rigtig blevet lavet noget godt programmel til at overføre filer til macintosh med, så man hænger enten på lousy terminal programmer koblet via seriel kabel eller også kan man benytte sig af Remote Access og overføre filer direkte fra internet eller sætte en lokal ftp server op på sin macintosh.

Har man en ældre mac (pre-iMac) med modem/ printer port, kan man lave sig et serielkabel til formålet. Man skal blot benytte sig af en loddekolbe, lidt fingersnilde og dette skema. Kablet kan også bruges til at koble pc-modemer og andet til sin mac, hvis man har den slags lyster.

Her er links til forskellige side omhandlende Psion computere inden for de forskellige kategorier:

[software] [hardware] [reviews]

0

opdateret 27.02.2002 <tietze@mail.dk>

[indhold / validér / top]