Diverse billeder af dragebygning, samt lidt tips og tricks.Søger du mere information om dragebygning, så kig på de gode dragelinks på dragesiden. Der er f.eks. kite-plans.com og Ken Friis Hansens hjemmside "Drageparadis" om at bygge ænder (vindposer).

Drager på vej til udklækning...til top

Tric Trac

Tric Trac

Tric Trac - En lille nulvindsdrage, så man også kan få fløjet med selvom vinden ikke har samme intentioner... Jeg er meget spændt på at se hvordan den flyver :o)

Byggevejledning på dansk.

Le Serpent

Le Serpent

En skør slange eller Le Serpent som de siger på fransk... ;o) Poul Stærk har givet et par råd med på vejen: lav styrelinerne lidt længere og lav en papskive til at sætte ved trækpunktet, med huller hvor alle liner går igennem. Man kan nu ved at ændre på papskivens placering ændre på slangens flyveegenskaber (eller mangel på samme (o: ). Jeg har set den flere gange på Rømø og den er rigtig sjov da den hele tiden er i bevægelse. Jeg laver en dansk byggevejledning undervejs når den bliver til.

Gemini kopi

Gemini-kopi En kopi af en gemini - kan det lade sig gøre?? Kan den flyve godt??

Her er indtil videre et par billeder af originalen... :o)

Gemini-kopi Gemini-kopi Gemini-kopi Gemini-kopi

--- o --- Bygning --- o ---

Gemini-kopi

Her er et par billeder fra bygningen af gemini'en - det gik faktisk nemmere end forventet og resultatet er blevet nogenlunde, kun med et par enkelte fejl.

Gemini-kopi Gemini-kopi Gemini-kopi Gemini-kopi
Sanjo Rokkaku i stil med Gary Engwalls vejledning/ projekt. Flere rokkaku tegninger.


Tips til flyvelinertil top

Opdatering (2005): det er slet ikke nødvendigt at bruge dacron, man kan blot sy (enten i hånden eller symaskine) igennem sokken, vær blot sikker på at ramme selve linen som ligger inde i sokken. Det er selvfølgelig bedst at buge sejlmager sytråd, men syntetisk kinesertråd og anden nylonytråd fungerer også opåklageligt. Denne metode har jeg brugt indenfor kitesurfing, hvor linernes brudstyrke på omkring 250kg i videst mulig udstrækning skal bibeholdes.

Alle Flyveliner

Sy dine liner i stedet for at binde knuder på dem! På billedet til venstre ses det hvordan den grønne sok over en 180kg dyneema line er gledet og har krympet lykken sammen. Det gør for det første at det er svært at lave lærkestik, såvel som det er svært at få selve lærkestikket op igen fordi løkken er blevet så fantastisk stiv når der har været træk i linerne.

Derfor har jeg valgt at sy mine liner sammen med et stykke 2cm bredt dacron omkring og indtil videre har det holdt og ser noget bedre ud end sådan en skrumpeløkke.

Flyveliner syet.
Knob og Knuder
Lærkestik ->
Pælestik ->
Chair Knot ->
Flere knob
The Kite Knot Page ->
Sømandsskab/ Knob ->
Splejsning
Splejse to liner sammen ->
Splejse en løkke (Gary Engvall) ->
Splejse en "No-Knot" (Gary Engvall) ->


opdateret 27.02.2006 <tietze@mail.dk>

[indhold / validér / top]